Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η αγάπη δεν έρχεται μόνη




Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ
(Un bonheur n'arrive jamais seul)
Σκηνοθεσία : James Huth
Σενάριο : James Huth & Sonja Shillito  
Φωτογραφία: Stéphane Le Parc
Παίζουν : Gad Elmaleh,   Sophie Marceau,   Maurice Barthélémy, François Berléand ,Michaël Abiteboul, Julie-Anne Roth
Χωρα Παραγωγής : Γαλλία
Ετος Παραγωγής : 2012
Γλώσσα : Γαλλικά – Αγγλικά
Διαρκεια : 110
Εγχρωμο









ΣΥΝΟΨΗ

Ο Σάσα είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας της τζαζ, που αρνείται να πάρει τη ζωή στα σοβαρά. Αγαπά τους φίλους του, το πιάνο του και… τα πάρτι! Τα βράδια εργάζεται σε ένα κλαμπ, όπου του αρέσει να φλερτάρει με όμορφα κορίτσια. Ζει για την κάθε στιγμή, μόνο για την απόλαυση, χωρίς ευθύνες, χωρίς οικογένεια, χωρίς υποχρεώσεις. Η ζωή του θα αλλάξει απότομα, όταν θα γνωρίσει τη 40χρονη Σαρλότ, ένα βροχερό απόγευμα. Η Σάσα έχει τρία παιδιά, κι ένα ζηλιάρη πρώην σύζυγο. Παρ’όλο που δε τον αγαπά πια, δυσκολεύεται να τον αφήσει, γιατί της προσφέρει ασφάλεια. Ο Σάσα και η Σαρλότ, φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό, μπορεί όμως πολύ απλά να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.




Trivia

Τη μουσική για την ταινία έχει συνθέσει ο Μπρούνο Κουλαί. Στους τίτλους αρχής τα χέρια που βλέπουμε στο πιάνο είναι αυτά του Πιερ-Ιβ Πλα, κι όχι του Γκαντ Ελμαλέχ.

Οι αυτοσχεδιασμοί του Σάσα είναι συνήθως παραλλαγές κλασικών αριστουργημάτων όπως τα Fantaisie-Impromptu του Σοπέν, τα Revolutionary Study και Turkish March του Μότζαρτ κ.ά.

Τη γιαγιά του Σάσα, ερμηνεύει η 94χρονη θεία του.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, γίνονται πολλές αναφορές στις «Αριστόγατες», ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης τη θεωρεί τη μοντέρνα εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney.

Ο ρόλος του Σάσα δόθηκε στο Γκαντ Ελμαλέχ, μετά από παρότρυνση της συζύγου και συν-σεναριογράφου του Τζέιμς Χιουθ, Σόνια Σιλίτο.




Φιλμογραφία σκηνοθέτη

Un Bonheur n`Arrive Jamais Seul - Η Αγάπη Δεν Ερχεται Μόνη (2012)
Lucky Luke - Λούκυ Λουκ (2009)                                    
Hellphone (2007)
The Brice Man (2005)
 Serial Lover  (1998)
 Big Dream (Μικρού μήκους-1993)
 Télécommandes (Μικρού μήκους-1992)

Φιλμογραφία Γκαντ Ελμαλέχ

L`Ecume des Jours (2013)           
Le Capital - Το Κεφάλαιο (2012)                       
Les Seigneurs - Οι Μάγοι της Μπάλας (2012)
Un Bonheur n`Arrive Jamais Seul - Η Αγάπη Δεν Ερχεται Μόνη (2012) 
Jack and Jill - Ο Jack & η Jill (2011)     
Midnight in Paris - Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011)    
The Adventures of Tintin - Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν: Το Μυστικό του Μονόκερου (2011)  
Un Monstre a Paris - Το Τέρας του Παρισιού (2011) 
La Rafle. - Τη Νύχτα που Χάθηκαν τα Αστέρια (2010)
Hors de Prix - Κορίτσι για Σπίτι (2006)
La Doublure - Κατά Λάθος... Εραστής (2006)
Chouchou (2003)  (& Σενάριο)


Φιλμογραφία Σοφί Μαρσό

Un Bonheur n`Arrive Jamais Seul - Η Αγάπη Δεν Ερχεται Μόνη (2012) 
L`Age de Raison - Το Γράμμα που Αλλαξε τη Ζωή μου (2010)     
L`Homme de Chevet - Καρθαγένη (2009)                
Ne te Retourne Pas - Μην Κοιτάξεις Πίσω (2009)                 
Les Femmes de l`Ombre - Η Αποστολή (2008)         
LOL (Laughing Out Loud) ® - Πεθαίνω στα Γέλια (2008)    
Anthony Zimmer - Anthony Zimmer: Το Μεγάλο Κόλπο (2005)
A Ce Soir (2004)     
Alex & Emma - Αλεξ & Εμμα (2003)     
Je Reste! - Μένω (2003)  
La Fidelite - Πρόκληση (2000)                
A Midsummer Night`s Dream - Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999)
Lost & Found - Στους Δύο ο... Τρίτος Δεν Χωρεί (1999)
The World Is Not Enough - Ο Κόσμος Δεν Είναι Αρκετός (1999) 
Anna Karenina - Αννα Καρένινα (1997)                    
Al Di la Delle Nuvole - Πέρα από τα Σύννεφα (1995)
Braveheart (1995)
Round Midnight - Μεσάνυχτα και Κάτι (1986)
Police - Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών (1985)



Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ





ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ
(Camille Redouble)

Της Νοεμί Λβόβσκι



Σκηνοθεσία: Noémie Lvovsky
Σενάριο : Maud Ameline , Noémie Lvovsky, Pierre-Olivier Mattei ,  Florence Seyvos             
Φωτογραφία: Jean-Marc Fabre
Μουσικη :  Joseph Dahan & Gaëtan Roussel                  
Παίζουν : Noémie Lvovsky, Samir Guesmi, Judith Chemla
Χωρα Παραγωγής : Γαλλία
Ετος Παραγωγής : 2012
Γλώσσα : Γαλλικά
Διαρκεια : 115’
Εγχρωμο






ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ & ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ  ΚΑΝΝΕΣ  2012

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΙΣΙ 2013

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ 13 ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕΖΑΡ



ΣΥΝΟΨΗ

Η Καμίγ ήταν δεκαέξι ετών, όταν γνώρισε τον Έρικ. Ερωτεύτηκαν τρελά, κι απέκτησαν μια κόρη…
25 χρόνια μετά: ο Έρικ αφήνει την Καμίγ για μια νεότερη γυναίκα.
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και η Καμίγ βρίσκει τον εαυτό της στο παρελθόν. Είναι και πάλι δεκαέξι χρονών, έχει επιστρέψει στους γονείς της, τις φίλες της, την παιδική της ηλικία… και στον Έρικ.
Θα προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία στις ζωές τους; Θα τον ερωτευτεί ξανά, παρ’ όλο που ξέρει πως θα τελειώσει η ιστορία τους;






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η Νοεμί Λβόβσκι σπούδασε κινηματογράφο στο La Fémis (Fondation européenne pour les métiers de l'image et du son) στο Παρίσι, σύγχρονη του Arnaud Desplechin, με τον οποίο συνεργάζεται συχνά. Στις δύο πρώτες ταινίες της πρωταγωνίστησε  η Emmanuelle Devos, που μόλις ξεκινούσε την καριέρα της.
Η Λβόσβκι έχει προταθεί τρεις φορές για Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου : το 2002 για το My Wife Is an Actress, το 2006 Backstage, και το 2008 για το Actrices. Η ταινία της Sentiments ήταν υποψήφια για Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας το 2004.
Το Αντίο, Βασίλισσα (Farewell, My Queen), ήταν η ταινία έναρξης για το 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η τελευταία της ταινία Γλυκά μας Λάθη  (Camille redouble), επιλέχθηκε για να προβληθεί στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2012, όπου απέσπασε το Βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων και Σεναριογράφων.



Φιλμογραφία:

The French Kissers (2009)
Les mains libres (2010)
House of Tolerance (2011)
Αντίο Βασίλισσα --Farewell, My Queen (2012)
Γλυκά μας λάθη -- Camille redouble (2012)

A Castle in Italy (2013)