Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ (AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER) Από 5 Μαΐου



ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ
ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ
AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER

του Ντάνις Τάνοβιτς



Ναζίφ Μουτζίκ Σενάντα Αλιμάνοβιτς Σέμσα Μουτζίκ

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Ειδική Μνεία
Ντάνις Τάνοβιτς
Αργυρή Άρκτος Ανδρικής Ερμηνείας Ναζίφ Μουτζίκ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ  ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2013

Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Ανθρώπινα δικαιώματα στον κινηματογράφο
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ  ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ  2013

Βραβείο In Spirit for Freedom
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 2013

  
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
  
Διάρκεια: 75’

 ΣΥΝΟΨΗ

Μια οικογένεια ζει μακρυά από τα αστικά κέντρα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, στον καταυλισμό των Ρομά, στο Πόλτζιτς. Ο πατέρας Ναζίφ, μεταπουλά παλιοσίδερα από παλιά αυτοκίνητα.  Η μητέρα Σενάντα, φροντίζει για το σπίτι και τις δυο μικρές τους κόρες. Μια μέρα νοιώθει ένα έντονο πόνο στην κοιλιά της. Στην κλινική της λένε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το παιδί που κουβαλά- «λένε ότι είναι νεκρό». Κινδυνεύει απο σηψαιμία και πρέπει να χειρουργηθεί. Ο Σενάντα όμως, δεν έχει ασφάλιση.  Ένας αγώνας δρόμου ξεκινά, καθώς η απελπισία του μεγαλώνει.

ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
«Η ταινία είναι μια ανακατασκευή πραγματικών γεγονότων και σκοπός της να επιδείξει τη διάκριση που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες, και συγκεκριμένα οι κοινότητες των Ρόμα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Θεωρώ απαραίτητο να ακουστεί η ιστορία, όχι μόνο για να εγείρει ερωτήματα και συζητήσεις για τον κοινωνικό ρατσισμό, αλλά και για να αναρωτηθούμε όλοι μέσα μας: « Τί είδους άνθρωποι έχουμε γίνει;»
Είναι δυνατόν δεκαπέντε χρόνια μετά τον πόλεμο –κατά τον οποίο ήμουν ο ίδιος μάρτυρας σε απίστευτες πράξεις καθημερινής γενναιότητας κι αφοσίωσης, στις οποίες οι άνθρωποι ρίσκαραν και τη ζωή τους για το συνάνθρωπο τους- να ζούμε σήμερα σε μία κοινωνία, που γυρνάει την πλάτη στους μη προνομιούχους  και συμπεριφέρεται με αδιαφορία απέναντι στο φόβο που μας περιτριγυρίζει. Κανένα σύστημα δεν είναι απάνθρωπο όσο υπάρχουν καλοί άνθρωποι ανάμεσα μας..»
Ντάνις Τάνοβιτς

ΝΤΑΝΙΣ ΤΑΝΟΒΙΤΣ
Η ταινία Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα, είναι η πέμπτη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία, του Ντάνις Τάνοβιτς. Το ντεμπούτο του, No Man's Land, απέσπασε περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία, καθιστώντας το μία από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ταινία, που διαδραματίζεται το 1993 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, τιμήθηκε και με το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, όπως και με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, το 2001.
Ο Ντάνις Τάνοβιτς έχει σκηνοθετήσει άλλες δύο ταινίες σχετικά με τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Το Cirkus Columbia εκτυλίσσεται λίγο πριν τον πόλεμο της Βοσνίας, ενώ το αγγλόφωνο Στιγμιότυπα Πολέμου (Triage), καταπιάνεται με το μεταπολεμικό τραύμα.
Ο Τάνοβιτς γεννήθηκε το 1969, στη Ζένιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, και μεγάλωσε στο Σεράγεβο, όπου σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Όταν το Σεράγεβο βρισκόταν υπό πολιορκία, πέρασε περίπου δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή κινηματογραφώντας για το στρατό. Το υλικό που συγκέντρωσε έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα δελτία ειδήσεων και ταινίες, που αφορούσαν τον πόλεμο της Βοσνίας.
Το 1994, ο Τάνοβιτς μετανάστευσε στο Βέλγιο, για να συνεχίσει τις κινηματογραφικές του σπουδές, όπου ξεκίνησε και να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2013 Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα - An Episode in the Life of an Iron Picker
2010 Cirkus Columbia
2009 Στιγμιότυπα Πολέμου - Triage
2005 Η Κόλαση Μέσα Μας-  Hell (L 'En fer)
2001 No Man's Land



ΛΕΥΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ (ELEFANTE BLANCO) από 29 Μαΐου.


ΛΕΥΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
(ELEFANTE BLANCO)



του Πάμπλο Τραπέρο
Ρικάρντο Ντάριν Ζερεμί Ρενιέ Μαρτίνα Γκούσμαν

 ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ
UN CERTAIN REGARD

 2012 / Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία/Ισπανικά/1. 50’

  
ΣΥΝΟΨΗ

Ο Τζούλιαν και ο Νίκολας, δύο ιερείς που εργάζονται στη “Villa Virgin”, μια παραγκούπολη στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, προσπαθούν σκληρά να βοηθήσουν τους ντόπιους. Ο Τζούλιαν χρησιμοποιεί τις πολιτικές του διασυνδέσεις για να προχωρήσει η κατασκευή του νοσοκομείου. Ο Νίκολας αποφασίζει να τον ακολουθήσει, λίγο αφού έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των ανθρώπων της κοινότητας που ζούσε, από παραστρατιωτικές δυνάμεις. Βαθιά προβληματισμένος, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά της Λουτσιάνα, μιας νέας άθεης κοινωνικής λειτουργού. Καθώς η πίστη του αποδυναμώνεται, η βία στα καρτέλ κλιμακώνεται.
 Όταν σταματούν και οι εργασίες στο νοσοκομείο με υπουργική απόφαση, το ξέσπασμα είναι αναπόφευκτο.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΚΟΘΕΤΗ

«Πιστεύω ότι το παρελθόν της Αργεντινής, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του, μοιάζει με το παρελθόν ενός ανθρώπου, κάθε μέρα που περνά μας μαθαίνει και κάτι. Το παρελθόν του καθένα μας αντανακλά στο παρόν, και μια χώρα προοδεύει όταν μπορεί να αντανακλά το παρελθόν της. Δεν πιστεύω σε ολοκληρωτικές απαντήσεις, αλλά ένας τρόπος να μαθαίνεις από το παρελθόν, είναι να το χρησιμοποιείς σα καθρέφτη. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν, αλλά να το θυμόμαστε για να κάνουμε ένα καλύτερο μέλλον. Κοιτώντας πίσω, μπορούμε να χτίσουμε καλύτερα το μέλλον, κι αυτός είναι κοινός παρονομαστής για κάθε χώρα, για κάθε άνθρωπο.»
Πάμπλο Τραπέρο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Πάμπλο Τραπέρο, ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα το 1999, με το MUNDO GRÚA. Η ασπρόμαυρη, γυρσμένη με φιλμ 16mm ταινία, αποτέλεσε σταθμό στον κινηματογράφο της Αργεντινής, κι ενέπνευσε πολλούς νέους σκηνοθέτες.  Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας, κι απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αξιώσεις παγκοσμίως. Το 2002, η δεύτερη ταινία του , EL BONAERENSE παρουσιάστηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Την ίδια χρονιά, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη Matanza Cine, αναλαμβάνοντας μεταξύ των δικών του και ταινίες Αργεντίνων και Λατινοαμερικάνων σκηνοθετών. Εκτός από τις μεγάλου μήκους ταινίες του, έχει σκηνοθετήσει και πολλές μικρού μήκους όπως οι:  INTERSECCIONES,
SOBRAS, NÓMADE και NAIF. Ο «Λευκός Ελέφαντας», όπως και οι 7 DAYS IN HAVANA (σκηνοθέτησε μία από τις 7 μικρού μήκους ταινίες), συμμετείχαν στο Φεστιβάλ των Καννών το 2012.
Φιλμογραφία
7 Dias en La Habana - 7 Ημέρες στην Αβάνα (2012)
Elefante Blanco - Λευκός Ελέφαντας (2012) 
Carancho - Το Αρπαχτικό (2010)                   
Leonera - Λεονέρα (2008)       
Nacido y Criado - Γέννημα-Θρέμα (2006)                 
Familia Rodante - Περιπλανώμενη Οικογένεια (2004)                      
El Bonaerense - Ελ Μποναερένσε (2002)       
Mundo Grua - Κόσμος/Γερανός (1999)         
Mala Epoca - Δύσκολοι Καιροί (1998)


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΪΖΙ (WHAT MAISIE KNEW) από 15 Μαΐου.



  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΪΖΙ
WHAT MAISIE KNEW

των Ντέιβιντ Σίγκελ και Σκοτ ΜακΓκίχι

Τζούλιαν Μουρ Αλεξάντερ Σκάαρσγκαρντ Στιβ Κούγκαν Τζοάνα Βάντερχαμ
και η Ονάτα Έιπριλ
Σενάριο: Νάνσυ Ντόυν & Κάρολ Κάρτραϊτ
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρυ Τζέιμς.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΝΤΑΣΠΟΡΤΟ 2014 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  ΝΙΟΥ ΠΟΡΤ 2014

                                                                                     Διάρκεια: 93’


Σύνοψη:
Μια μοντέρνα προσέγγιση στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρυ Τζέιμς, εξιστορεί την επίπονη μάχη που δίνει ένα κοριτσάκι, πιασμένο ανάμεσα στα πυρά των γονιών της. Δοσμένη μέσα από τα μάτια της μικρής Μέιζι, η ιστορία είναι γεμάτη αθωότητα, γοητεία και γενναιοδωρία.
Μια ροκ σταρ που μεγαλώνει, κι ένας έμπορος τέχνης, είναι τόσο εγωπαθείς που δε προσέχουν πόσο αμελούν το παιδί τους. Όταν και οι δύο θα γνωρίσουν άλλους συντρόφους, η ζωή της μικρή Μέιζι, μοιράζεται ανάμεσα σε δύο σπίτια, και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ωστόσο, καταλαβαίνει ότι το μονοπάτι μέσα από την ενήλικη παιδικότητα και τον τυφλό εγωισμό, θα πρέπει να το περπατήσει μόνη της.

Βιογραφικά ηθοποιών
ΟΝΑΤΑ ΕΪΠΡΙΛ
Σε πολύ μικρή ηλικία η Ονάτα Έιπριλ, έδειξε ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί. Ξεκίνησε την υποκριτική σε ηλικία 4 ετών, όταν εμφανίστηκε στο Hello Petula!, μια ιντερνετική σειρά που δημιούργησε η μητέρα της Βαλεντάιν Έιπριλ. Σύντομα δέχτηκε προτάσεις για ρόλους κι εμφανίστηκε στα Νόμος & Τάξη και The History of Future Folk. Εμφανίστηκε επίσης στο Yellow του Νικ Κασσαβέτης, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.
ΣΤΙΒ ΚΟΥΓΚΑΝ
Ο Στιβ Κούγκαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ, όπου σπούδασε υποκριτκή στην Πολυτεχνική Σχολή Θεάτρου. Το 1992, κέρδισε το βραβείο Perrier για το σόου του Steve Coogan in Character, στο οποίο επινόησε για πρώτη φορά το χαρακτήρα Πολ Καλφ. Στη συνέχεια έγραωε και πρωταγωνίστησε στο The Paul Calf Video Diaries’, για το οποίο απέσπασε κι ένα BAFTA. Στην καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ο χαρακτήρας που δημιούργησε Άλαν Πάρτριτζ, μεταφέρθηκε στο τηλεοπτικό σόου Knowing Me, Knowing You, αποσπώντας το βραβείο Καλύτερης Νέας Κωμωδίας στα Βρετανικά Βραβεία Κωμωδίας.
Το 2002, ίδρυσε την εταιρία παραγωγής
Baby Cow Productions . Μόλις πρόσφατα απέσπασε το τέταρτο BAFTA της καριέρας του, για την ερμηνεία του στο The Trip του Μάικλ Γουίντερμποτομ.
Φιλμογραφία



The Trip to Italy (2014)                      
Alan Partridge: Alpha Papa (2013) 
Despicable Me 2 - Εγώ, ο Απαισιότατος 2 (2013)       
Philomena (2013)              
The Look of Love - Ο Βασιλιάς του Σόχο (2013)          
Ruby Sparks - Το Κορίτσι των Ονείρων μου (2012)     
What Maisie Knew - Το Μυστικό της Μέιζι (2012)       
Our Idiot Brother - Ο Ηλίθιος Αδελφός μας (2011)       
Marmaduke - Μάρμαντιουκ (2010) 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief - Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή της Αστραπής (2010)         
The Other Guys - Μπάτσοι από τον Πάγκο (2010)       
The Trip - Το Ταξίδι (2010)                               
In the Loop - Πόλεμος εκτός Προγράμματος (2009)    
Night at the Museum: Battle of the Smithsonian - Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009)
Finding Amanda - Τα Γυρίσματα της Τύχης (2008)     
Hamlet 2 - Hamlet 2: Η Ανάσταση (2008)      
Tropic Thunder - Τροπική Καταιγίδα (2008) 
Hot Fuzz - Καυτοί και Ασφαιροι (2007)          
Marie Antoinette - Μαρία Αντουανέτα (2006)
Night at the Museum - Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006)              
A Cock and Bull Story - Tristram Shandy: A Cock and Bull Story (2005)
Happy Endings - Τα Πάντα για τον Ερωτα (2005)       
Around the World in 80 Days - Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες (2004)              
Ella Enchanted - Ελλα η Μαγεμένη (2004)                    
Coffee and Cigarettes - Καφές και Τσιγάρα (2003)      
24 Hour Party People (2002)                           
The Indian in the Cupboard - Ενας Ινδιάνος στο Ντουλάπι μου (1995)



ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ
Η Τζούλιαν Μουρ είναι το ένατο πρόσωπο στην ιστορία της Ακαδημίας, που λαμβάνει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ την ίδια χρονιά, για τα Ο Παράδεισος Είναι Μακριά (FAR FROM HEAVEN) και Οι Ώρες (THE HOURS) το 2003.  Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για το Ο Παράδεισος Είναι Μακριά (FAR FROM HEAVEN), του Τοντ Χέινς, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Επιτροπής Κριτικής, των Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και άλλων. Κέρδισε το βραβείο Independent Spirit για την ταινία αυτή, ενώ ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Screen Actors Guild Award στην ίδια κατηγορία. Οι Ώρες (THE HOURS) του Στηβ Ντάλντρυ, είναι βασισμένο στο ομώνυμο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Μάικλ Κάνινγχαμ, με τις Νικόλ Κίντμαν και Μέριλ Στριπ.  Ανάμεσα στις αμέτρητες μνείες που έλαβε για την ερμηνεία της, ήταν και η υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Αφού αποφοίτησε με Bachelor στις Καλές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές του Μπρόντγουεη, συμπεριλαμβανομένου τα Serious Money και Ice Cream/Hot Fudge. Εμφανίστηκε στον Άμλετ στο θέατρο Γκάθρι στη Μινεάπολις και συμμετείχε στο The Father με τον Αλ Πατσίνο και An American Daughter με τη Μέρυλ Στριπ. Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεη στην παραγωγή του Σαμ Μέντες The Vertical Hour, σε σενάριο του Ντέιβιντ Χερ.
Φιλμογραφία



Maps to the Stars (2014)   
Carrie (2013)        
Don Jon - Δον Ζουάν (2013)              
Seventh Son - Ο Εβδομος Γιος (2013)
The English Teacher - Κάτσε Φρόνιμα (2013)
Being Flynn - Αλλη μια Νύχτα (2012)              
Game Change (2012)         
What Maisie Knew - Το Μυστικό της Μέιζι (2012)       
Crazy, Stupid, Love. (2011)
Elektra Luxx (2010)
Shelter - Το Ασυλο (2010)  
The Kids Are All Right - Τα Παιδιά Είναι Εντάξει (2010)               
A Single Man - Ενας Αντρας Μόνος (2009)
Chloe - Υποψία (2009)       
The Private Lives of Pippa Lee - Οι Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι (2009)     
Blindness - Περί Τυφλότητος (2008)                               
Eagle Eye - Παγιδευμένοι (2008)     
I`m Not There. - I`m Not There (2007)              
Next (2007)          
Savage Grace (2007)          
Children of Men - Τα Παιδιά των Ανθρώπων (2006)    
Fabulous! The Story of Queer Cinema - Η Ιστορία του Queer Σινεμά (2006)            
Freedomland - Το Μυστικό του Freedomland (2006)   
The Prize Winner of Defiance Ohio (2005)                      
Trust the Man - Απατημένες Σύζυγοι (2005)  
Laws of Attraction - Εραστές μετ`Εμποδίων (2004)      
Marie and Bruce - Είμαστε Ζευγάρι (2004)                    
The Forgotten - Η Εμμονή (2004)     
Far from Heaven - Ο Παράδεισος Είναι Μακριά (2003)               
The Hours - Οι Ωρες (2003)               
Evolution - Εξέλιξη (2001) 
Hannibal (2001)                  
The Shipping News - Τα Ναυτιλιακά Νέα (2001)            
The End of the Affair - Το Τέλος μιας Σχέσης (2000)     
The Ladies Man - Εγώ και οι Γυναίκες (2000)
A Map of the World - Η Κατηγορούμενη (1999)           
An Ideal Husband - Ενας Ιδανικός Σύζυγος (1999)        
Cookie`s Fortune - Γυρίσματα της Τύχης (1999)            
Magnolia - Μανόλια (1999)                             
Boogie Nights - Ξέφρενες Νύχτες (1998)        
Psycho - Ψυχώ (1998)                        
The Big Lebowski - Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (1998)       
Chicago Cab - Στην Κόλαση του Ταξί (1997)  
The Lost World: Jurassic Park - Ο Χαμένος Κόσμος: Jurassic Park (1997) 
Surviving Picasso - Πέρα από τον Picasso (1996)          
Assassins - Η Ωρα των Εκτελεστών (1995)     
Nine Months - Εννέα Μήνες (1995) 
Roommates - Οι Συγκάτοικοι (1995)               
Safe (1995)          
Vanya on 42nd Street - Ο Βάνια στο Μπρόντγουεϊ (1994)         
Benny & Joon - Μπένι και Τζουν (1993)                         
Body of Evidence - Ενοχο Κορμί (1993)          
Short Cuts - Στιγμιότυπα (1993)       
The Fugitive - Ο Φυγάς (1993)                          
The Gun in Betty Lou`s Handbag - Ενα Οπλο στη Τσάντα της (1992)         
The Hand That Rocks the Cradle - Το Χέρι στην Κούνια (1992)



ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΚΑΑΡΣΓΚΑΡΝΤ
Ο Αλεξάντερ Σκάαρσγκαρντ μετατρέπεται σταδιακά σε έναν από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 8 ετών, δουλεύοντας σε ταινίες και τη Σουηδική τηλεόραση.
Ολοκλήρωσε τις θεατρικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μετροπόλιταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Κολλέγιο Marymount Manhattan στη Νέα Υόρκη. Επέστρεψε στη Σουηδία, και σύντομα έγινε αστέρας στη χώρα του. Μια επίσκεψη στο Λος Άντζελες του χάρισε μια εμφάνιση στο Zoolander (2001. Το 2003 έγραψε και σκηνοθέτησε τη μικρή μήκους Att döda ett barn (To Kill a Child) (2003), που προβλήθηκε στα Φεστιβάλ της Τριμπέκα και των Καννών.
Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε με τη μίνι σειρά του HBO, Generation Kill (2008). Αμέσως μετά, θα ενσάρκωνε τον Έρικ Νόρθμαν, ένα βαμπίρ 1000 ετών για την πετυχημένη σειρά του HBO «True Blood» (2008), η οποία συνεχίζει για έβδομη χρονιά φέτος.
Φιλμογραφία




The Giver (2014)                  
The East - Μυστική Οργάνωση: The East (2013)                           
Battleship - Battleship: Ναυμαχία (2012)                       
Disconnect (2012)               
What Maisie Knew - Το Μυστικό της Μέιζι (2012)       
Melancholia (2011)            
Straw Dogs - Αδέσποτα Σκυλιά (2011)            
13 (2010)             
Zoolander - Ο Αρχοντας της Πασαρέλας (2001)

ΣΚΟΤ ΜΑΚΓΚΙΧΙ & ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΣΙΓΚΕΛ
Οι Σίγκελ και ΜακΓκίχι ξεκίνησαν να σκηνοθετούν ταινίες μικρού μήκους μαζί στο Σαν Φρανσίσκο το 1990. Εκτότε, εργάζονται αποκλειστικά μαζί, έχοντας ολοκληρώσει συνολικά πέντε μεγάλου μήκους ταινίες.
Ο Ντέιβιντ Σίγκελ γεννήθηκε στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, αλλά μεγάλωσε στη Νότια Καλιφόρνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Μπέρκλεϊ, ενώ αργότερα Φωτογραφία και Ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου του Ρόουντ Άιλαντ.
Ο Σκοτ ΜακΓκίχι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Όραντζ Κάουντι της Καλιφόρνια. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, κι έπειτα Θεωρία Κινηματογράφου και Ιστορία του Ιαπωνικού Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.
Και οι δύο ζουν κι εργάζονται στη Νέα Υόρκη.
Φιλμογραφία
What Maisie Knew - Το Μυστικό της Μέιζι (2012)                                        
Uncertainty - Οι Δύο Οψεις του Νομίσματος (2009)    
Bee Season - Συλλαβίζοντας την Ευτυχία (2005)                                            
The Business of Strangers - Κρυφές Αποκαλύψεις (2001)                           
The Deep End - Σε Βαθιά Νερά (2001)             



Soundtrack listing


"Rock-a-Bye Baby"
Performed by Julianne Moore
"Night Train"
Performed by Julianne Moore and The Kills
Written by The Kills
Published by Domino Publishing Co. Ltd.
The Kills appear courtesy of Domino Recording Co. Ltd.
"Property Lines"
Performed by Dusted
Written by Brian Borcherdt and Leo Taheny
Courtesy of Polyvinyl Records
By arrangement with Lip Sync Music, Inc.
"Hook and Line"
Performed by Julianne Moore and The Kills

Written by The Kills
Published by Domino Publishing Co. Ltd.
The Kills appear courtesy of Domino Recording Co Ltd.
"Lookin' Back at '99"
Performed by Daughn Gibson
Written by Daughn Gibson
Courtesy of White Denim Records
"Anesthesia"
Performed by The Face
Written by Jose Castillo & Tyler Drew Morrisette
Courtesy of Sweet Tiger Records
“Start Over Now”
Performed by Lady Danville featuring Jessica Freedman
Written by Matthew Frankel, Michael Garner, Daniel Chang
Courtesy of Lady Danville
By arrangement with Secret Road Music Services, Inc.
"Little Red Riding Hood"
Performed by Studio Group
Courtesy of Pegasus E.K.
By arrangement with The Orchard
"Low Light"
Performed by Paul Dreux Smith and Senon Williams
Written by Paul Dreux Smith and Senon Williams
Courtesy of the artists
"S.O.S."
Performed by Austin Taylor Tirado
Written by Austin Taylor Tirado
"Lotus Petals 2"
Performed by David O'Brien and Shu Hong
Written by David O'Brien and Shu Hong
Courtesy of Audio Network US Inc.
"Feeling of Being"
Performed by Lucy Schwartz
Written by Lucy Schwartz and Sally Seltmann
Courtesy of Fortunate Fool Records





_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Color by TECHNICOLOR® Alpha Cine DOLBY® In Selected Theatres Filmed and released on
KODAK SAG MADE IN NY Copyright © MMXIII MAISIE KNEW, LLC. All Rights Reserved.
THE PERSONS AND EVENTS IN THIS MOTION PICTURE ARE FICTITIOUS. ANY SIMILARITY TO ACTUAL PERSONS OR EVENTS IS UNINTENTIONAL. THIS MOTION PICTURE IS PROTECTED UNDER LAWS OF THE UNITED STATES AND OTHER COUNTRIES. UNAUTHORIZED DUPLICATION, DISTRIBUTION OR EXHIBITION MAY RESULT IN CIVIL LIABILITY AND CRIMINAL PROSECUTION.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________