Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007

Dead man's shoes


απο την
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007
στους κινηματογραφους
Αθηνα:
Σινε Ψυρρη
( Σαρρή 40-40 τηλ 210-3247234)
Αθήνα:
Εκραν
( Z.Πηγης & Αγαθίου Νεάπολη τηλ 210-6461895)
Θεσσαλονικη :
Ελληνις
(Πλατεία ΧΑΝΘ -ΔΕΘ)
«Ο Θεός θα τους συγχωρήσει. Θα τους συγχωρήσει και θα τους αφήσει να πάνε στον Παράδεισο. Δεν μπορώ να ζήσω γνωρίζοντας αυτό», μονολογεί στα σκοτεινά ο Ρίτσαρντ, και ως άλλος άγγελος-αξολοθρευτής βουτά αποφασιστικά τα χέρια του στο αίμα.
Ένα φάντασμα από το παρελθόν, ο αδύναμος Άντονυ, ένας εκδικητής του παρόντος, ο αμείλικτος Ρίτσαρντ και μια ομάδα ναρκομανών μικροκακοποιών με ένα ένοχο μυστικό. Να οι τρεις άξονες που συνθέτουν αυτό το τραγικό τρίγωνο ύβρεως-τιμωρίας-κάθαρσης. Και τα χέρια όλων, βαμμένα με αίμα. Είτε για παιχνίδι, είτε από φόβο, είτε από αδυναμία αντίδρασης, είτε για εκδίκηση, είναι όλοι συνένοχοι σε ένα φαύλο κύκλο που ξεκινά με αίμα και δεν μπορεί να κλείσει παρά μόνο με τον ίδιο τρόπο.
Όλα άρχισαν με μερικά επικίνδυνα «παιχνίδια» εις βάρος του αγαθού και διανοητικά καθυστερημένου Άντονυ. Παιχνίδια που μετεξελίχθηκαν σε βασανιστήρια με τραγικά αποτελέσματα, και που φέρνουν, χρόνια μετά, τον αδεφό του, τον απόστρατο Ρίτσαρντ, στη θέση του εκδικητή. Δεν έχει σημασία ο τρόπος, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο θάνατος είναι η μόνη τιμωρία. Και θα επιτευχθεί με κάθε μέσο, μέχρι το τέλος. Λιτές γραμμές, απλά μέσα, καθαρή γραφή μα ένα σύνθετο τελικά αποτέλεσμα, με ένα συγκλονιστικά τραγικό τελειωτικό χτύπημα, που αφήνει τον κύκλο ημιτελή και το αίμα να στάζει από χέρια που τρέμουν από τύψεις και συνενοχή.
Το φάντασμα μπορεί να εξιλεώθηκε από το αίμα, μα τα παπούτσια του νεκρού δε θα ξαναφορεθούν ποτέ. Και οι τύψεις θα παραμείνουν, βαραίνοντας τους αδύναμους ώμους του τελευταίου επιζώντα, του μόνου που δεν κατάφερε να πεθάνει..

4 σχόλια:

kioy είπε...

Καλώς ήρθες στην ελληνική κινηματογραφική blogosfaira. Θα θελες να μας πεις κάποια στοιχεία για την λειτουργεία του blog σου?

Seven Films είπε...

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :
ΑΘΗΝΑ : ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ (Μαρούσι)
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : MAKEΔONIKON (Σβώλου)
ΚΡΗΤΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Seven Films είπε...

στο ΤΟΠ 10 του cine gr ειναι για τριτη εβδομαδα στο νο 9. Και μαλλον συνεχιζει...

Seven Films είπε...

ΤΡΙΤΗ εβδομαδα:
ΑΘΗΝΑ: MIKROCOSMOS (ΣΥΓΓΡΟΥ)
ΑΘΗΝΑ : ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ (Μαρούσι)
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : MAKEΔONIKON (Σβώλου)