Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

NYMPH()MANIAC

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
 NYMPH()MANIAC
ΜΕΡΟΣ Α’ & Β’

Λαρς Φον Τρίερ
 Σαρλοτ ΓκαΙνσμπουργκ ΣτΕλαν ΣκΑαρσγΚαρντ ΣτΕΪσι ΜΑρτιν ΣΑΪΑ ΛαΜπεφ
ΚρΙστιαν ΣλΕΪτερ ΤζΕΪμι Μπελ ΟΥμα ΘΕρμαν ΓουΪλεμ ΝταφΟε ΜΙα Γκοθ
ΣΟφι ΚΕνεντι Κλαρκ ΚΟνι ΝΙλσεν ΜΑΪκλ Πας Ζαν-Μαρκ Μπαρ ΟΥντο ΚΙερ

ΔιάρκειαΜέρος Α’: 1:50 Μέρος Β’: 2:10

 **Αυστηρώς ακατάλληλη**


ΣΥΝ()ΨΗ

Το άγριο, αλλά ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Ένα κρύο βράδυ του χειμώνα, ο γοητευτικός εργένης Σέλιγκμαν, βρίσκει τη Τζο χτυπημένη σ’ ένα σοκάκι. Τη μεταφέρει στο διαμέρισμα του, όπου τη φροντίζει και τη ρωτάει για τη ζωή της. Την ακούει με βαθιά προσήλωση καθώς η πολύπλευρη και χειμαρρώδης ζωή της ξετυλίγεται σε 8 κεφάλαια.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ NYMPHOMANIAC

Το NYMPHOMANIAC είναι χωρισμένο σε δύο Μέρη (Α’ και Β’), και υπάρχει σε δύο εκδοχές (η μία διάρκειας 4 ωρών συνολικά, και η δεύτερη 5, 5 ωρών).
Από τις 25 Δεκεμβρίου που κάνει πρεμιέρα στη Δανία κι έπειτα, θα προβάλλεται παγκοσμίως η τετράωρη εκδοχή. Στην Ελλάδα τα δύο μέρη θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστά (30 Ιανουαρίου το πρώτο και 20 Φεβρουαρίου το δεύτερο).
Η εκδοχή των 5,5 ωρών θα είναι έτοιμη για διανομή κάποια στιγμή μέσα στο 2014. Ο τρόπος διανομής της θα εξαρτηθεί και θα ανακοινωθεί όταν είναι έτοιμη. Το πρώτο μέρος της εκδοχής αυτής θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: The Compleat Angler
Φωτό: Christian Geisnæs
Πώς μπορεί μια σακούλα με σοκολατάκια να γίνει σύμβολο σεξουαλικής νίκης;
Η Τζο και η έμπειρη φίλη της Μπ. βάζουν στοίχημα ποια θα μπορέσει να αποπλανήσει τους περισσότερους άντρες σε ένα τρένο. Το βραβείο είναι ένα πακέτο σοκολατάκια. Η Τζο αντιλαμβάνεται ότι για να κερδίσει πρέπει να δελεάσει τη λεία της με δόλωμα, σαν επιδέξιος ψαράς.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Jerôme
Φωτό: Christian Geisnæs
«Η αγάπη είναι απλά λαγνεία μαζί με ζήλια».
Η κυνική νυμφομανής θεωρεί την αγάπη επιφανειακό συναίσθημα, αλλά σύντομα θα συναντήσει μια δύναμη που θα διαπεράσει τη θωρακισμένη άμυνα της. Το όνομα αυτού: Ζερόμ!


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Mrs. H
Φώτο: Zentropa
 Δεν είναι εύκολο να ελέγχεις ένα τεράστιο δίκτυο εραστών, και η Τζο θα αναγκαστεί πολύ γρήγορα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
Εξάλλου, δε μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις λίγα αβγά.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Delirium
Φώτο: Zentropa
Ντελίριο:
Σύγχυση. Αυταπάτη. Παραίσθηση.
Ο πατέρας της νυμφομανούς πεθαίνει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: The Little Organ School
Φωτό: Zentropa
Ένα χορικό πρελούδιο από το Μπαχ:
Τρεις φωνές, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα, αλλά σε απόλυτη αρμονία. Με άλλα λόγια: ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ.
Η νυμφομανής εμπνέεται και το αναπαριστά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Η Ανατολική και η Δυτική Εκκλησία (The Silent Duck)
Φωτό: Zentropa
Η Ανατολική Εκκλησία, συχνά αναφέρεται ως η Εκκλησία της χαράς, ενώ η Δυτική ως η Εκκλησία του πόνου. Αν κάναμε ένα νοερό ταξίδι από τη Ρώμη προς την ανατολή, ανακαλύπτουμε ότι  απομακρυνόμαστε από τις ενοχές και τον πόνο,
και πλησιάζουμε το φως και τη χαρά.
Ωστόσο, η Τζο πιστεύει ότι ο πόνος και η ευχαρίστηση, είναι πιο κοντά απ’όσο νομίζουμε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Ο καθρέφτης
Φωτό: Zentropa
Η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη, με μια πρώτη ματιά είναι μια πανομοιότυπη ρέπλικα του αντικειμένου που κοιτάζεις. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, γιατί το αντικείμενο αντικατοπτρίζεται, και γι’αυτό θα είναι πάντα ελλατωματικό, μία μόνο εκδοχή του πρωτότυπου.
Η Τζο προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη σεξουαλικότητα της.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: Το Όπλο
Φωτό: Christian Geisnæs
Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι κρυμμένα γιατί τα έχουμε συνηθίσει. Αν αλλάξεις την οπτική γωνία, μπορούν να ξαφνικά να αποκτήσουν τελείως διαφορετικό νόημα.
Η Τζο ξεκινά μια σκοτεινή επιχείρηση, και σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή της χάρισε πολύτιμες δεξιότητες.

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Λαρς Φον Τρίερ είναι ο συνιδρυτής της Δανέζικης εταιρίας παραγωγής Zentropa, κι ένας από τους ιδρυτές του Δόγματος, τη δεκαετία του ’90. Ο Τρίερ έχει βραβευτεί πολλάκις για το έργο του: με Χρυσό Φοίνικα για το Χορεύοντας στο σκοτάδι (Dancer in the Dark), με το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής για το Δαμάζοντας τα Κύματα (Breaking the Waves), Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ και τον Αντίχριστο  (Antichrist), καθώς και με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Κίρστεν Ντανστ και το Melancholia.

Φιλμογραφία
2011 Melancholia
2009 Antichrist - Αντίχριστος
2007 Occupations (μικρού μήκους)
2006 The Boss of It All – Το μεγάλο αφεντικό
2005 Manderlay
2003 Dogville
2003 The Five Obstructions – Οι πέντε δοκιμασίες
2001 D-Day
2000 Dancer in the Dark – Χορεύοντας στο σκοτάδι
1998 The Idiots – Οι Ηλίθιοι
1997 The Kingdom II
1996 Breaking the Waves – Δαμάζοντας τα κύματα
1994 The Kingdom
1994 The Teacher's Room
1991 Europa
1988 Medea - Μήδεια
1987 Epidemic - Επιδημεία
1984 The Element of Crime – Το στοιχείο του εγκλήματος
1982 Images of Relief
1981 The Last Detail
1980 Nocturne
1979 Menthe – la Bienheureuse
1977 The Orchid Gardener

Η Εταιρία Παραγωγής

Η Zentropa ιδρύθηκε το 1992, από το Λαρς Φον Τρίερ, και τον παραγωγό Πίτερ Άλμπεκ Γιένσεν, με τη συνεργασία τους στην ταινία "Europa" ("Zentropa"). Έχουν το 25% μαζί, κι άλλο 25 % ανήκει στους εργαζομένους. Το υπόλοιπο 50% αγοράστηκε από την Nordisk Film το Φεβρουάριο του 2008.
Η εταιρία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, καθώς έχει καθιερώσει μια αυτόνομη, αποκεντρωμένη δομή που αφήνει χώρο για ενναλακτικές μεθόδους παραγωγής.  Αυτή η κουλτούρα έχει ελκύσει πολλούς σκηνοθέτες, κι έχει γεννήσει πρωτοποριακές ιδέες όπως το «Δόγμα», που ενστερνίστηκαν κι άλλοι σκηνοθέτες παγκοσμίως. Η
Zentropa έχει κάνει την παραγωγή για περισσότερες από 100 ταινίες παγκοσμίως. Σήμερα θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής στη Σκανδιναβία, τίτλο που έχει διατηρήσει από το 1994. Στις δραστηριότητες της έχουν προστεθεί τα ντοκιμαντέρ και η τηλεόραση. Οι ταινίες της Zentropa έχουν τιμηθεί με βραβεία όπως το Χρυσό Φοίνικα, την Αργυρή Άρκτο και πιο πρόσφατα με Όσκαρ για το Ίσως, αύριο! (In a Better World) της Σούζαν Μπίερ.

http://www.nymphomaniacthemovie.com/
https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece

1 σχόλιο:

truonghieunghia είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.