Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΕΡΑΣ & ΓΙΟΣ (LIKE FATHER LIKE SON) από 27.02.14 στους κινηματογράφους

ΠΑΤΕΡΑΣ & ΓΙΟΣ
(LIKE  FATHER, LIKE  SON)
 Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΕΕΝΤΑ ΧΙΡΟΚΑΖΟΥ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2013ΣΥΝΟΨΗ
Ο Ρυότα, έχει εργαστεί σκληρά όλη του τη ζωή, και πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να κάνει. Μέχρι που μια μέρα, η γυναίκα του δέχεται ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Ο 6χρονος γιος τους Κίτα, δεν είναι ο δικός τους. Το νοσοκομείο τους έδωσε το λάθος μωρό. Ο Ρυότα πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής, αν θα επιλέξει το παιδί που μεγάλωσε ή το φυσικό του παιδί. Όταν έρθει σε επαφή με την οικογένεια που μεγαλώνει το βιολογικό του παιδί, θα αρχίσει να αμφισβητεί και το ρόλο του ως πατέρα...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
«Σε ποιό σημείο, ένας πατέρας γίνεται πραγματικά γονιός; Όντας ένας ο ίδιος, είναι ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα που έχω.  Όταν γεννήθηκε η κόρη μου πριν 5 χρόνια, η σύζυγος μου μεταμορφώθηκε άμεσα σε μητέρα. Θεωρώ ότι δε συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, αλλά παρακολοθούντας τη σύζυγο μου, ένοιωθα χαρούμενος κι αποξενωμένος ταυτόχρονα. Πέντε χρόνια αργότερα, πολύ συχνά ακούω να μου λένε πόσο μου μοιάζει η κόρη μου. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων μας, διακρίνω όντως τις ομοιότητες, αλλά είναι η πατρότητα στο DNA ή στο χρόνο που περνάμε μαζί; Είναι το αίμα ή ο χρόνος; Κάπως έτσι ξεκίνησε το Πατέρας & Γιος. Όλα μου τα διλήμματα, οι απορίες, και τα πράγματα που έχω μετανιώσει, είναι η πρώτη φορά που τα δίνω απλόχερα στον πρωταγωνιστή της ταινίας μου. Η ταινία τελείωσε, όσο για τον πρωταγωνιστή κι εμένα, τα ερωτήματα παραμένουν.»
18 Απριλίου 2013


ΚΟΡΕΕΝΤΑ ΧΙΡΟΚΑΖΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γεννήθηκε στο Τόκυο το 1962. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Waseda το 1987, έγινε μέλος της TV Man Union, όπου και σκηνοθέτησε πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ.
Το 1995, το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Μαμπορόσι Maborosi,  απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας από το Φεστιβάλ της Βενετίας. Το Μετά Θάνατον Ζωή “After  Life   (1999),  χάρισε στο σκηνοθέτη την παγκόσμια αναγνώριση. Το 2001, συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών με την Απόσταση “Distance, το ίδιο και το Κανείς δεν ξέρει “Nobody Knows”, τρία χρόνια αργότερα.  Επανήλθε στο Φεστιβάλ Καννών, και στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, το 2009 με το Φουσκωτή Κούκλα Air Doll”. Το 2011, η ταινία Εύχομαι, του χάρισε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

1991   HOWEVER… (Shikashi…) - TV ντοκιμαντέρ
1991     LESSONS FROM A CALF (Kougai   ha  Doko  he  Itta) - TV ντοκιμαντέρ
1994    AUGUST WITHOUT HIM  (Kare  no Inai  Hachigatsu   ga)  - TV ντοκιμαντέρ
1995   ΜΑΜΠΟΡΟΣΙ - MABOROSHI (Maboroshi   no Hikari)
1996    WITHOUT MEMORY (Kioku  ga Ushinawareta   Toki) - TV ντοκιμαντέρ
1998    ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ - AFTER LIFE (Wonderful Life)
2001    ΑΠΟΣΤΑΣΗ - DISTANCE (Distance)
2004    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ - NOBODY KNOWS (Dare  mo Shiranai)
2006   HANA (Hana  yorimo  Naho)
2008    ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ - STILL WALKING (Aruitemo   Aruitemo)
2008    WISHING  YOU’RE ALRIGHT – JOURNEY WITHOUT  AN END BY COCCO (Daijoubu   de Aruyouni  Cocco Owaranai  Tabi)
2009    ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΚΟΥΚΛΑ - AIR DOLL (Kuuki  Ningyo)
2010     THE DAYS AFTER (Nochi   no  Hi)  - TV
2011  ΕΥΧΟΜΑΙ -  I WISH (Kiseki)
2012    GOING HOME (Going  My Home)  - Τηλεοπτική σειρά

https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: