Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ (THE HOUSE OF MAGIC) Από 23 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
THE HOUSE OF MAGIC
Μια ταινία των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρυσόν

  
Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά:

 Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κακκανάς
Μετάφραση: Φανή Καρόζη
Ηχοληψία: Τάσος Χαμοσφακίδης
Μίξη ήχου: Ανδρέας Γεωργαλλής

Ακούστηκαν οι ηθοποιοί (Με αλφαβητική σειρά):
 Εβελίνα Αραπίδη
Κωνσταντίνα Γεωργαντά
Κώστας Δαρλάσης
Κωνσταντίνος Κακκανάς
Βάσια Λακουμέντα
Ποίμης Πέτρου
Διονυσία Τσιτιρίδου
Γιάννης Υφαντής

 Διάρκεια: 85 λεπτά

*Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Οκτωβρίου (μόνο η μεταγλωττισμένη εκδοχή)


Συνοψη
Ένα βροχερό βράδυ, ο μικρός γατούλης Θάντερ, βρίσκει καταφύγιο στο αρχοντικό του Μάγου Λορέντζο. Ο μάγος μοιράζεται το σπίτι του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και μαραφέτια, που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν πρωινό ενώ χορεύουν και τραγουδούν! Ο Τζακ το λαγουδάκι, και η Μάγκι το ποντίκι όμως συνωμοτούν για να διώξουν το κακόμοιρο γατάκι. Σύντομα ο μάγος θα αρρωστήσει, και όλοι μαζί οι κάτοικοι του σπιτιού θα ενωθούν για να σώσουν την έπαυλη που κινδυνεύει να πουληθεί, με πρωτεργάτη το Θάντερ!

ΠΩς ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
«Το μαγικό σπίτι δημιουργήθηκε βασισμένο σε μια ταινία «αξιοθέατο» (attraction film), που έγινε περίπου πριν μια δεκαετία. Ουσιαστικά ήταν μια ταινία 4D των 15 λεπτών (3D με φυσικά εφέ στο χώρο). Τότε λεγόταν «Το στοιχειωμένο σπίτι».
Μετά τα «Οι περιπέτειες του Σάμμυ: Το μυστικό πέρασμα» και Sammy 2 , ψάχναμε για ιδέες για μια μεγάλου μήκους ταινία, κι αυτή μας φάνηκε πολύ καλή! Φυσικά ήταν μια μικρή ιστορία που έπρεπε να μετατρέψουμε σε ολόκληρο σενάριο.
Αρχικά, ο τίτλος ήταν «Το στοιχειωμένο σπίτι», αλλά η λέξη «μαγεία» ταίριαζε καλύτερα στην ταινία μας. Δεν είναι καθόλου τρομακτική, ακόμα κι όταν ο πιθανός αγοραστής φεύγει φωνάζοντας «Το σπίτι είναι στοιχειωμένο!», είναι απλά διασκεδαστικό, γιατί το κοινό γνωρίζει ότι είναι όλο στημένο από τα ζωάκια του σπιτιού!»
Μπεν Στάσεν

δινοντασ ζωη στουσ χαρακτηρεσ
«Υπάρχουν 50 χαρακτήρες στο Μαγικό Σπίτι, για τον καθένα από τους οποίους κάναμε πολλά προσχέδια κι έρευνα για να τον τελειοποιήσουμε. Για το Θάντερ, δοκιμάσαμε πολλές φορές ακόμα και το μέγεθος του- δε θέλαμε να είναι ούτε πολύ μεγάλος, ούτε μικρός. Για τους χαρακτήρες που απολαμβάναμε να κακομεταχεριζόμαστε, αναζητήσαμε ηθοποιούς που μπορεί να μοιάζανε με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας- όπως ο Πιερ Ρίτσαρντ για το Λόρενς: ο κλασικός γέρος με τα τρελά γκρίζα μαλλιά. Υπάρχουν τέσσερα στάδια για κάθε σκηνή.
Αρχικά το storyboard, η ταινία δηλαδή σε σχέδια. Με αυτό στα χέρια μπορούμε κι ελέγχουμε κι απορρίπτουμε σκηνές, ενώ δημιουργούμε και ένα κινούμενο 2D βασισμένο σε αυτό, για να πάρουμε μια πρώτη αίσθηση για την ταινία.
Ακολουθεί η διάταξη- τοποθετούμε δηλαδή τους χαρακτήρες και τις κάμερες στο χώρο, και αρχίζουμε να βλέπουμε σε πραγματικά μεγάθη πια, πως οι σκηνές θα χωριστούν σε γυρίσματα.
Από το στάδιο αυτό κι έπειτα, η ταινία αρχίζει να αποκτά ζωή.
Κατά τη διάρκεια του animation, ζωντανεύουμε τους χαρακτήρες- τις εκφράσεις των προσώπων, τα ειδικά εφέ, ακόμη και την κίνηση στα ρούχα και στα μαλλιά τους.
Το τελευταίο στάδιο είναι η σύνθεση, όπου δημιουργούμε την ατμόσφαιρα και διορθώνουμε τα χρώματα, μέχρι να έχουμε την τελική εικόνα.
Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα!»
Ζερεμί Ντεγκρυσόν

Βιογραφία- Ο κόσμος του Μπεν Στάσσεν
-Γεννήθηκε στο Βέλγιο
1985    Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Καλιφόρνια) κι εργάστηκε για την Αμερικανική τηλεόραση.
1990    Έκανε τα πρώτα του βήματα στο animation κι έκανε την παραγωγή για το MY UNCLES LEGACY, που προτάθηκε για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στις Χρυσές Σφαίρες.
1991    Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης σε ταινίες για θεματικά πάρκα και μουσεία.
1994    Ίδρυσε την εταιρία παραγωγής και διανομής nWave Pictures.
1998    Σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία σε IMAX 3D, «ENCOUNTER IN THE THIRD DIMENSION».
2007    Σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Ταξίδι στο Φεγγάρι» (Fly me to the moon).
2009    Προτάθηκε για Βραβείο Κοινού στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.
-Ζει κι εργάζεται μεταξύ Βελγίου και ΗΠΑ.

Φιλμογραφία

2011    Σάμμυ 2 (SAMMY 2)
2009    Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα (SAMMYS ADVENTURES)
2007    Ταξίδι στο Φεγγάρι- (FLY ME TO THE MOON)

Ταινίες IMAX
2006    AFRICAN ADVENTURE: SAFARI IN THE OKAVANGO
2004    WILD SAFARI 3D
2002    MISADVENTURES IN 3D  
2001    SOS PLANET  
2000    HAUNTED CASTLE
1998    ALIEN ADVENTURE
ENCOUNTER IN THE THIRD DIMENSION
1996    THRILL RIDE: THE SCIENCE OF FUN

Μικρού μήκους

1990-2009: DEVIL’S MINE RIDE, COSMIC PINBALL, ASTRO CANYON COASTER, VOLCANO MINE RIDE, SUPERSTITION,SECRETS OF THE LOST TEMPLE, RGB ADVENTURES, KID COASTER, OCEAN JUNGLE, GRAND PRIX RACEWAY, VOYAGE THROUGH THE CENTER OF THE EARTH, MUSEUM OF VIRTUAL HISTORY, AQUARIDE, HAUNTED MINE RIDE, COSMIC COASTER, PANDA VISION, HAUNTED HOUSE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: