Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οι εποχές του Ερωτα

Διάρκεια:
125'
Παραγωγή:
2011


Σκηνοθέτης:
Τζιοβάνι Βερονέζι
Κατηγορία:
Κωμωδία, Αισθηματική
Παίζουν:
Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρλο Βερντόνε, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μισέλ Πλάσιντο, Λάουρα Τσιάτι, Ντονατέλα Φινοκκιάρο, Βαλέρια Σολαρίνο, Εμανουέλ Προπίτσιο





















"Τρίτη ταινία του Manuale d’ Amore που είναι ταινίες τριών σκετς με θέματα ερωτικής συμπεριφοράς των σύγχρονων Ιταλών και δη των Ρωμαίων. Τα έργα είναι εξαιρετικά δημοφιλή εξού και έφτασε να συνεργαστεί και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Εδώ τα έπαιζαν στους Δεκαπενταύγουστους κι έτσι το κοινό δεν καταλαβαίνει την όποια σημαντικότητα στο ανάλαφρο είδος και ακούει ένα τίτλο αδιάφορο. Ωστόσο, έχει να κάνει με το πού εστιάζει την ερωτική συμπεριφορά στις τρεις ιστορίες του τρίτου μέρους κι αυτές είναι οι ηλικίες του έρωτα.

Η«νεότητα», η «ωριμότητα» και το «πέρα» που αφορά στην υπέρβαση. Πιο αδιάφορη η πρώτη ιστορία με τον Ρικάρντο Σκαμάρτσο, καλύτερη ως κωμική η δεύτερη με τον Κάρλο Βερντόνε, που γίνεται σκυταλοδρόμος και της τρίτης για να απολαύσουμε μαζί Ντε Νίρο και Μόνικα. Το καλύτερο της εβδομάδας, ανάλαφρο, μα κεντημένο στο είδος του. Σαν τη Μόνικα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη στον κόσμο. Τις τρώει όλες λάχανο. Και ο Ντε Νίρο δίνει ειδικό βάρος ενώ υπάρχει στο σκετς και ο Μικέλε Πλάτσιντο, που επίσης τονώνει το τρίτο μέρος, ειδικά στην Ιταλία.

Παναγιώτης Τιμογιαννάκης Down Town "







9 σχόλια:

Seven Films είπε...

ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΡΣΙΚΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ '80S ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ - ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Seven Films είπε...

Ο Ρομπέρτο είναι ένας νέος και φιλόδοξος δικηγόρος που σχεδιάζει να παντρευτεί τη Σάρα μέχρι που γνωρίζει την Μίκολ.
Ο Φάμπιο είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής που πάντα ήταν πιστός στη σύζυγό του μέχρι που γνώρισε την Ελιάνα.
Ο Άντριαν είναι ένας καθηγητής που αποφασίζει να μετακομίσει στη Ρώμη. Όταν γνωρίζει την κόρη του φίλου του, η ζωή του αλλάζει ριζικά...
www.flix.gr

Seven Films είπε...

Έχει και η Ιταλία το εμπορικό σινεμά της, το οποίο θα σου αρέσει μόνο αν ταινίες τύπου "Έτερον ήμισυ" βρίσκεις χαριτωμένες. Καθότι αυτό το κλείσιμο της πετυχημένης εισπρακτικά τριλογίας "Το εγχειρίδιο του έρωτα", που πια μετονομάστηκε σε "εποχές", στοχεύει στη γλυκανάλατη ψυχολογία και τη διασκέδαση την τρυφερή και χαριτωμένη.

Τρεις οι ιστορίες αυτής της ταινίας. Και καμία δεν είναι καλή. Όλες κινούνται σε χλιαρά επίπεδα, και σώζονται από τους πρωταγωνιστές της. Οι Ρικάρντο Σκαρμάτσο, Κάρλο Βερντόνε και Μόνικα Μπελούτσι, κάνουν τη διαφορά. Χωρίς να ξετρελαθείς με τις ερμηνείες τους, εντούτοις θα σε ικανοποιήσουν.

Το κέρδος της ταινίας είναι η όλη ατμόσφαιρα της, που είναι φροντισμένη και ερωτική, καθώς και οι γυναίκες της που είναι εντυπωσιακές και σεξουαλικές (θα έχεις και οφθαλμόλουτρο). Θα περάσεις καλά δηλαδή, αν και κάπως απελπιστικά ανάλαφρα.

Σου σημειώνω ότι θα δυσαρεστηθείς με τη μετριότατη διεκπεραίωση του Ντε Νίρο. Μόνο εμπορικά συμβάλλει στην ταινία του Βερονέζι, κάτι που προφανώς θα πιάσει και φυσικά θα δικαιολογήσει τα λεφτά του.
ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ www.sevenart.gr

Seven Films είπε...

Ο έρωτας ανατρέπει τη ζωή τριών αντρών σε τρία διαοφρετικά σκετς: ένας νεαρός δικηγόρος, ένας άνκορμαν κι ένας Αμερικανός (Ντε Νίρο), καθηγητής που μετακομίζει στη Ρώμη. Πολύ καλό για το τίποτε, παρά τα ηχηρά ονόματα...

ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Seven Films είπε...

Η τρίτη και τελευταία ταινία της πετυχημένης εισπρακτικά σειράς του Τζιοβάνι Βερονέζι, στην οποία τρεις διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε πόλεις της Ιταλίας αναδεικνύουν τον έρωτα, τη σύμβαση, το πάθος...
www.qubo.gr

Seven Films είπε...

Το “The Ages of Love” (Οι Εποχές του Έρωτα), είναι μία καλοκαιρινή, όμορφη και ρομαντική ταινία, που έχει την τύχη να διαθέτεi στο cast της, πολύ καλούς Ιταλούς κι όχι μόνο, ηθοποιούς…

Πρόκειται ουσιαστικά, για μια σπονδυλωτή ιστορία σε τρεις διαφορετικές εποχές, με συνδεκτικό κρίκο, τον έρωτα.

Η ταινία μας, ξεκινάει με το κεφάλαιο «Νεότητα», που είναι η ιστορία του Ρομπέρτο (Ρικάρντο Σκαμάρτσιο), ενός νεαρού και φιλόδοξου δικηγόρου, ο οποίος είναι έτοιμος να παντρευτεί τη Σάρα (Βαλέρια Σολαρίνο), αλλά γνωρίζει την πανέμορφη, προκλητική και μυστηριώδη Μίκολ (Λάουρα Τσιάτι). Μαζί της θα γνωρίσει μια πραγματικότητα που ξεπερνά το χρόνο, ανάμεσα σε εκκεντρικούς χαρακτήρες και ακαταμάχητες προκλήσεις.

Συνεχίζουμε με την «Ωριμότητα». Εδώ, ο Φάμπιο (Κάρλο Βερντόνε), ένας πετυχημένος τηλεοπτικός παρουσιαστής και πιστός σύζυγος τα τελευταία 25 χρόνια, παρασύρεται από την Ελιάνα (Ντονατέλα Φινοτσιάρο), η οποία ωστόσο δεν είναι αυτή που υποστηρίζει πως είναι. Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως μια απλή ιδιοτροπία, θα μετατραπεί σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια, χωρίς τέλος. Μόνο εύκολη δεν θα είναι τελικά η προσπάθεια του Φάμπιο, να αποδεσμευτεί.

Το φιλμ μας, ολοκληρώνεται με την ενότητα «Πέρα». Σ’ αυτή, ο Άντριαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας Αμερικανός καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, ο οποίος μετά το διαζύγιό του, αποφάσισε να μετακομίσει στη Ρώμη, μια πόλη που αγαπούσε από παλιά. Μοναχικός και κλειστός, συναναστρέφεται με πολύ λίγο κόσμο, μεταξύ των οποίων ο καλός του φίλος Αγκούστο (Μισέλ Πλάσιντο). Αυτός είναι και ο μόνος που ξέρει το μυστικό του, ότι δλδ. πριν εφτά χρόνια υπεβλήθη σε μια πολύ ευαίσθητη μεταμόσχευση καρδιάς. Η γνωριμία του όμως, με την κόρη του Αγκούστο, Βάιολα (Μόνικα Μπελούτσι), θα τον αναστατώσει και θα του ξυπνήσει συναισθήματα που ήταν για πολύ καιρό θαμμένα στην καρδιά του…

Τις τρεις λοιπόν αυτές ιστορίες, ενώνει ένας αν μη τι άλλο εμβληματικός χαρακτήρας, ο Εμανουέλ Προπίτσιο που φαινομενικά είναι ένας απλός οδηγός ταξί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο Έρωτας, με τη φαρέτρα του, πάντα σε ετοιμότητα…

“Ο έρωτας είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί κάνεις να γράψει εκατομμύρια ιστορίες. Τα τρία κεφάλαια που συνιστούν αυτή την ταινία, συνδέονται μεταξύ τους, και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αντιπροσωπεύουν την αισθηματική ζωή ενός και μόνο χαρακτήρα σε διαφορετικές ηλικίες. Ο έρωτας και τα συναισθήματα όπως τα βιώνει κανείς ή πρόκειται να βιώσει. Η πρώτη ιστορία, η «Νεότητα», είναι η αγαπημένη μου, γιατί μπορώ να δω τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν. Έχει κινηματογραφηθεί σε μέρη που μεγάλωσα, κι εξιστορεί γεγονότα που χαρακτηρίζουν την ζωή μου. Πηγαίνει κάπως έτσι βασικά: πάνω που πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας, συμβαίνει πάντα κάτι που σε σταματά και σε πηγαίνει πίσω στο χρόνο, λες κι ένα κομμάτι της νεότητας έχει κολλήσει πάνω σου, και πρέπει να το φροντίσεις. Αυτό συμβαίνει στον πρωταγωνιστή και πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους μας. Η δεύτερη ιστορία μας αφορά όλους, γιατί νομίζω ότι η κοινωνία μας είναι πνιγμένοι στους μυθομανείς. Ακόμη κι ο γείτονας μας μπορεί να είναι ένας. Στο επεισόδιο αυτό, ο κεντρικός ήρωας χάνει τα πάντα για ένα μικρό του λάθος, που τον κάνει να πέσει θύμα μιας μυθομανούς, και αναπόφευκτα τον οδηγεί στον πάτο. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι ο χαρακτήρας του Φάμπιο Ρεντζούλο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του επίμονου δειλού που σημάδεψε τη “commedia all’italiana”. Η τρίτη ιστορία μιλά για τη μεγαλύτερη γενιά, για ανθρώπους που στα 70 τους ελπίζουν ακόμη ότι μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή. Σκεφτείτε ότι στη δεκαετία του ‘70, ένας εξηντάχρονος θεωρούνταν γέρος. Στο επεισόδιο αυτό ο γλυκός και τρυφερός Ντε Νίρο, είναι ο καθρέφτης των καιρών μας, όπου ένας άντρας δε θεωρείται πλέον γέρος απλά «πέρα» των άλλων ηλικιών. Ξεκινά τη νέα ζωή του με μια νέα καρδιά, το όργανο που συμβολίζει την οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων. Μια νέα ζωή που θα του φέρει ξανά αγάπη”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ www.cinefreaks.gr

Seven Films είπε...

Το τρίτο μανουάλι του έρωτα, προσφέρει στον Ντε Νίρο τσάμπα διακοπές στην Ιταλία, στην Μπελούτσι να ‘χει να λέει ότι έπαιξε μαζί του, και σε όλους τους υπόλοιπους, μια τριπλέτατζεριάτρικ με βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία, λίγο πριν γλαρώσουμε στην γαλήνια δραμεντί του ευπρεπούς βαριέμαι. Διάβασε περισσότερα από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο

Τι κάνουν τους ηθοποιούς όταν γεράσουν; Απλούστατο. Τους πληρώνουν τα έξοδα για υπερατλαντικό ταξίδι και τσάμπα διακοπές στην Ιταλία, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στο ένα τρίτο, μιας σπονδυλωτής κομεντί, που κάνει γκραν σουξέ στην Ιταλία και έχει φτάσει στο τρίτο μέρος της, δίπλα στην εθνική σταρ της χώρας, εν προκειμένω την Μπελούτσι, για να γίνει ο σχετικός ντόρος να ασχοληθούν τα tabloids και να αυγατίσουν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό. Πέραν τούτου ουδέν περισσότερο από το προσεγμένο, ιταλικά φινετσάτο του θέματος, το μπλέξιμο κομεντί και ελαφρύ δράματος με καρτ ποστάλ περιπλάνηση και απενοχοποιημένασυμπεριφεριολογικά κλισέ σε συσκευασία freshpack μαζί με το έξυπνο conceptτου διαχωρισμό του μεγάλου σε διάρκεια δίωρου συνόλου σε τρεις ιστορίες που εξετάζουν τον έρωτα σε τρεις διαφορετικές φάσεις, αυτήν της νεότητας, της ωριμότητας, και παραωριμότητας. Ναι, σαφέστατα έχει την πλάκα του και τη θερινή ρομαντζάδα του να το βλέπεις τον Ντε Νίρο δίπλα στην θεά, όμως αν αυτό είναι κριτήριο σου για το να πας να δεις μια ταινία, σημαίνει ότι μάλλον βρίσκεσαι κι εσύ σε κάποια ηλικία, και με τέτοιον καύσωνα, που να τρέχεις τώρα, κάτσε να δεις επαναλήψεις του SafeSex στην τηλεόραση, εφ’ όσον ενίοτε η βουλγκαριτέ, είναι πιο διασκεδαστική από την κεντημένη ελαφρότητα, όταν και οι δύο περιπτώσεις, έχουν σαν κοινό παρονομαστή την τηλεοπτική αισθητική και την γαλήνια αρχειοθέτηση τους στη συλλογική λήθη.
ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Seven Films είπε...

Η τρίτη και τελευταία ταινία της πετυχημένης εισπρακτικά σειράς του Τζιοβάνι Βερονέζι (που ξεκίνησε το 2005), στην οποία διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε πόλεις της Ιταλίας αναδεικνύουν τον έρωτα, τη σύμβαση, το πάθος... Αυτή τη φορά στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ επιστρέφει η Μόνικα Μπελούτσι. Του Τζιοβάνι Βερονέζι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΤΑ ΝΕΑ

Seven Films είπε...

Τρεις διαφορετικές ιστορίες με πρωταγωνιστή των έρωτα σε διαφορετικές ηλικίες. Ένας νεαρός και φιλόδοξος δικηγόρος γνωρίζει τον έρωτα λίγο πριν από τον γάμο του, ένας διάσημος παρουσιαστής ερωτεύεται μετά από 25 χρόνια γάμου, ενώ η ηρεμία ενός καθηγητή διαταράσσεται όταν γνωρίζει την κόρη του θυρωρού της πολυκατοικίας του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ LIFO