Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (Child's Pose) από 17 Οκτωβρίου 2013

 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
(CHILDS POSE) (POZITIA COPILULUI)
 του ΚΑΛΙΝ ΠΙΤΕΡ ΝΕΤΖΕΡ
 Με τους:
Λουμίνια ΓΚΕΟΡΓΚΙΟΥ Μπόγκνταν ΝΤΟΥΜΙΤΡΑΣ
Ίλινκα ΓΚΟΪΑ Νάτα Α ΡΑΑΜΠ Φλορίν ΖΑΜΦΙΡΕΣΚΟΥ
ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ & ΒΡΑΒΕΙΟ FIPRESCI
      ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2013

                   Διάρκεια: 112’


ΣΥΝΟΨΗ
Η 60χρονη Κορνήλια, παρακολουθεί το γιο της, Μπάρμπου, να προσπαθεί με όλο του το είναι να απογαλακτιστεί. Έχει μετακομίσει, απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, έχει μια κοπέλα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της, και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα, αποφεύγει τη μητέρα του.
Όταν ο Μπάρμπου θα εμπλακεί σε ένα τραγικό δυστύχημα, η μητέρα του ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις τις ικανότητες, τις γνωριμίες και τα χρήματα της για να τον σώσει από την καταδίκη του. Περιμένει να γίνει ξανά το εξαρτημένο παιδί που ήταν. Δεδομένης της κατάστασης του, δεν είναι δύσκολο να γίνει, αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μητρική αγάπη από την ιδιοτελή χειραγώγηση. Θα μπορέσει να τον αφήσει να ξεδιπλωθεί από την εμβρυική του στάση;

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
(ΚΑΛΙΝ ΠΙΤΕΡ ΝΕΤΖΕΡ)
«Η Οικογενειακή Υπόθεση είναι μια ταινία, για τη παθολογική σχέση μητέρας-γιου, για τη στάση του παιδιού απέναντι στους γονείς και το αντίστροφο, για γονείς που χάνουν τα παιδιά τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μια ταινία εξαρτημένη από την κάμερα, που προσπαθεί να μεταδώσει ανθρώπινες καταστάσεις, συναισθήματα, συγκρούσεις, σπαρακτικά ξεσπάσματα, σχεδόν με την αυθεντικότητα ενός ντοκιμαντέρ. Οι χαρακτήρες αναλύονται, με σκοπό ο θεατής να κατανοήσει ή και να νιώσει συμπάθεια για τη φοβισμένη αυτή οικογένεια».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ &ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
Λουμίνια ΓΚΕΟΡΓΚΙΟΥ
Η Λουμίνια Γκεόργκιου μετράει τριάντα χρόνια κινηματογραφικής καριέρας, με τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της στα Morometii (1988)και Code Inconnu (2000).
Για την εξαιρετική ερμηνεία της στο The Death of Mr.Lazarescu, τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού από το Φεστιβάλ του Ναμούρ και της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες το 2007.
Έλαβε ένα βραβείο GOPO (τα Βραβεία της Ρουμανικής Ακαδημίας), για το ρόλο της  στο Francesca (2009).
Η συνεργασία της με τον Πίτερ Νέτζερ, ξεκίνησε το 2003, στο ντεμπούτο του: Maria.
Pozitia Copilului - Οικογενειακή Υπόθεση (2013)      
Dupa Dealuri - Πίσω από τους Λόφους (2012)        
Aurora - Αουρόρα (2010)      
Nunta Muta - Σιωπηλός Γάμος (2008)           
4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile - 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες & 2 Μέρες (2007)    
A Fost Sau n-a Fost? - Ηταν ή Δεν Ηταν; (2006)         
Moartea Domnului Lazarescu - Η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου (2005)        
Marfa si Banii - Γερή Μπάζα (2001) 
Code Inconnu - Αγνωστος Κώδικας (2000)
Μπόγκνταν ΝΤΟΥΜΙΤΡΑΣ
Ο Μπόγκνταν Ντούμιτρας γεννήθηκε στο Βουκουρέστι, και κυνηγήσε την υποκριτική του καριέρα ως έφηβος ακόμα. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου το 1999, και το 2000 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι.
Παρ’όλο που έγινε ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του στην αμερικανική σειρά In Treatment, την αναγνώριση του εξασφάλισαν οι πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες που συμμετείχε. Ο ρόλος του The Portrait of the Fighter του χάρισε Βραβείο GOPO (τα Βραβεία της Ρουμανικής Ακαδημίας), ενώ αυτός στο Best Intentions το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Cand se Lasa Seara Peste Bucuresti sau Metabolism - Οταν Βραδιάζει στο Βουκουρέστι ή Μεταβολισμός (2013)           
Pozitia Copilului - Οικογενειακή Υπόθεση (2013)                  
Din Dragoste cu Cele mai Bune Intentii - Με τις Καλύτερες Προθέσεις (2011)       
Loverboy - Ο Αγαπητικός (2011)                   
Moartea Domnului Lazarescu - Η Οδύσσεια του Κυρίου Λαζαρέσκου (2005)

Σενάριο/ Σκηνοθεσία
Κάλιν Πίτερ Νέτζερ
Ο Κάλιν Πίτερ Νέτζερ γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1975. Το 1983, μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς του. Από το 1994 έως και το 1999, φοίτησε στην Εθνική Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου στο Βουκουρέστι, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, απ’ όπου και απέκτησε το δίπλωμα του.  Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, έγινε με το Maria, στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2003, όπου και απέσπασε το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής και Αργυρές Λεοπαρδάλεις για τους πρωταγωνιστές.
Η επόμενη ταινία του, Μετάλλιο Τιμής (Medal of Honor) (2009), προβλήθηκε σε περισσότερα από 30 διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε το Χρυσό Αλέξανδρο και άλλα τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2009.
Pozitia Copilului - Οικογενειακή Υπόθεση (2013)      
Medalia de Onoare - Μετάλλιο Τιμής (2009)

https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: